Se spune că niciodată nu poți fi prea precaut, iar când vine vorba de bani, lucrurile trebuie tratate cu mare atenție. În general, banii pot atrage o mulțime de pericole, dacă sunt lăsați la vedere sau nu sunt depozitați într-un mod corespunzător. De aceea, o casă de bani reprezintă practic cea mai bună soluție prin care economiile sub formă de numerar pot fi ținute departe de pericolele cotidiene.
Cu alte cuvinte, o casă de bani este perfectă în cam orice împrejurare. De la mediul rezidențial în care economiile personale trebuie să fie puse departe de pericole și persoane neautorizate, și până la locuri în care sunt rulate zilnic sume importante de mari, o casă de bani este un ajutor de nădejde.
Casa de bani – o necesitate în locurile unde se rulează sume mari
O casă de bani se va dovedi extrem de utilă în foarte multe locuri în care banii sunt rulați în sume considerabile. Rolul unei case de bani este de a garanta siguranța banilor care sunt depozitați în interiorul acesteia. Ceea ce este important de știut este că o casă de bani poate fi privita ca un seif de dimensiuni ceva mai reduse, dar cu un grad de rezistență la fel de ridicat.
De exemplu, o casă de bani poate fi folosită în cadrul unui amanet sau a unui simplu magazin. Banii rulați sunt depozitați ulterior în interiorul casetei și astfel nu va exista pericolul ca aceștia să fie furați, deteriorați sau distruși. Pe de altă parte, o casă de bani este un element bine venit și în camerele de hotel, acolo un v-ați putea lăsa în siguranță banii sau cardurile de credit.
O casă de bani trebuie să fie rezistentă la atacuri și să aibă o încuietoare sigură
Cea mai importantă caracteristică pe care o casă de bani trebuie să o aibă este în mod clar rezistența la atacuri sau șocuri. Pentru a îndeplini acest criteriu, materialul din care este construită trebuie să fie rezistent. De regulă, la construcția unei case de bani sunt folosite materiale solide, rezistente antiefracție. Există de asemenea și case de bani care sunt ignifuge, adică fac fața chiar și la incendii protejând astfel banii în cele mai extreme situații.
Pe lângă materialul din care este construită o casă de bani, un alt element care joacă un rol important în economia unei durabilități crescute este reprezentat de tipul de încuietoare pe care o casă de bani îl are montat. Un sistem de închidere sigur înseamnă pe lângă o rezistență sporită, și posibilitatea de fi folosit cu ușurință de către utilizator. Printre tipurile de încuietori montate pe o casă de bani se numără încuietoarea cu cheie, încuietoarea electronică sau cea cu întârziere programabilă de până la 99 de minute. Fiecare dintre acestea este potrivită anumitor situații, dar elementul pe care îl au în comun toate acestea este reprezentat de o bună securitate asigurată.
De exemplu, în cazul în care aveți o seif (cod programabil, alarmă mecanică și încuietoare cilindrică adițională), lucrurile cu greu pot scăpa de sub control. Pentru a deschide cutia, trebuie introdusă combinația corectă de patru cifre, în caz contrar, alarma mecanică se va declanșa imediat.
Ce rol are alarma unei case de bani?
Alarma, ca în orice alt caz are rolul primordial de a ne avertiza atunci când ceva nu este în regulă, astfel încât să putem interveni în timp util. La fel se întâmplă și atunci când discutăm despre o casă de bani.
Mai mult decât atât, în cazul unor modele de case de bani, o alarmă de avertizare va porni de fiecare dată când cutia va fi deschisă. În acest fel veți ști mereu ce se întâmplă. Simplu, eficient și sigur, adică exact așa cum trebuie să fie o soluție de securitate modernă.
Cum și unde să îți protejezi numerarul cu o casă de bani cu alarmă?,