Sigiliul este un mijloc de identificare a emitentului in timp si spatiu, putand fi vorba atat de o persoana, cat si de o institutie. El prezinta simbolic autoritatea posesorului si locul sau in ierarhia sociala, dar si importanta actului sau documentului pe care este aplicat. Sunt mai multe tipuri de sigilii, in functie de aspect, functie, forma de pastrare, marime, material, insemne gravate etc., printre care:
Orice sigiliu de securitate este realizat, atat ca si constructie cat si datorita materialelor utilizate (plastic, metal), astfel incat sa nu permita violarea fara urme vizibile. Este o inventie foarte practica, pe baza careia poate fi identificat foarte usor utilizatorul, poate fi agatat chiar si la breloc. Se foloseste pentru posta, curierat, dulapuri metalice cu sigiliu pentru chei, aparate de control etc.
Caracteristici:
Optiuni:
O caseta pentru chei cu plastilina: de la joc la securitate
Firmele mereu sunt in cautare de unelte care să contribuie la securitatea lor. Sunt investiti foarte multi bani anual pe sisteme performante de securitate sau pe dulapuri si seifuri antiefractie, menite sa apere bunurile de pret ale intreprinderii. Nici cheile importante ale unei institutii nu sunt uitate, o caseta pentru chei cu plastilina fiind o metoda simpla si din ce in ce mai folosita.
Din joaca se nasc ideile marete
Se spune ca cei mici, avand mintea limpede si „nealterata” sunt cei mai sinceri si imaginatia lor poate naste idei extraordinare. Daca ne-am opri o secunda din a cauta solutii complicate la probleme noastre, cu siguranta ca am gasi simplitatea cel mai bun aliat.
Acesta este principiul pe care se bazeaza si casetele pentru chei cu plastilina: simplitatea este cea mai buna reteta. Plastilina este o jucarie iubita de copii tocmai datorita faptului că este maleabila, deloc lipicioasa, astfel ca prichindeii pot construi figurine mai mari sau mai mici.
Ce rol are plastilina intr-o caseta pentru chei?
O astfel de caseta pentru chei cu plastilina are la un capat acest material usor de manipulat, tocmai pentru a controla circulatia cheilor. Cum se face acest lucru? Nimic mai simplu: fiecare persoana din institutie are un sigiliu cu numar inregistrat intr-un tabel cand ridică o cheie sau mai multe. Atunci cand le aduce înapoi, el imprimă sigiliul pe plastilina, pentru a fi clar pentru toata lumea ca a avut acces la acea caseta. Aceasta este o metoda simpla si eficienta de a pastra cheile inchise in siguranta si de a tine evidenta persoanelor care au acces la ele.
Unde isi are originile o caseta pentru chei cu plastilina?
Aceste casete „jucause” au fost folosite pentru prima oara in armata. Pentru a se pastra ordinea si disciplina, era necesar ca pana si cel mai mic aspect sa fie controlat. Intr-o unitate militara se folosesc foarte multe chei importante, iar pierederea uneia dintre ele poate duce la mari pagube. Exista chei care nu pot fi inlocuite, deci este esential sa se foloseasca o metoda de pastrare si controlare a circuitului cheilor. Aceasta metoda a fost folosita ulterior si de catre civili, iar acum este o metoda indragita de pastrare a cheilor de catre institutii, complexe sportive sau companii mari.
Nici o postare găsită